Belägen i hjärtat av Long Island, New York, ligger en av de mest respekterade offentliga golfbanorna i världen: Bethpage Black. Känd för sin utmanande layout och krävande spel, är denna bana en sann test för alla golfare. Låt oss ta en närmare titt på denna legendariska plats och dess unika karaktär.

Bethpage Black är den mest kända av de fem banorna i Bethpage State Park, och var den första offentliga golfbanan som någonsin har varit värd för U.S. Open, ett privilegium den först mottog år 2002. Sedan dess har den fortsatt att vara en stapelvara i professionell golf, med hosting av flera PGA-turneringar och The Barclays under FedEx Cup Playoffs.

Bild: Dov Harrington

Designad av den framstående golfbanearkitekten A.W. Tillinghast och öppnad 1936, är Bethpage Black en utmanande och dramatisk bana. Dess långa fairways, höga rough och snabbt lutande greener kräver både noggrannhet och längd. En berömd skylt vid det första tee varnar spelare om att banan är ”en extremt svår bana som vi rekommenderar endast för skickliga golfare.”

Ett av de mest minnesvärda hålen på Bethpage Black är det 4:e, ett långt par-5 känt som ”The Great Hazard”. Det kräver noggranna slag för att navigera runt eller över en stor korsande bunker, samt en djup green som är skyddad av flera andra faror. Det är ett hål som kräver både strategi och skicklighet.

Ett annat ikoniskt hål är det 15:e, ett utmanande par-4 som är känd för sin branta uppförsbacke mot greenen, vilket ger det smeknamnet ”The Hill”. Detta är ofta en avgörande punkt i professionella turneringar, och det har sett sin beskärda del av dramatik under åren.

Bethpage Black är inte bara en fantastisk golfbana, det är också en plats med rik historia. Klubbhuset, byggt på 1930-talet, behåller sin ursprungliga charm och elegans, och banan har bevittnat många historiska ögonblick i golfsporten.

Att spela på Bethpage Black är inte bara en rund golf, det är en prövning av skicklighet, uthållighet och strategi. Oavsett om du är en professionell spelare, en driven amatör eller bara en älskare av sporten, är Bethpage Black en upplevelse som bör stå på din golfhinklista.

Från dess imponerande layout till dess historiska betydelse, erbjuder Bethpage Black en golfupplevelse som är lika utmanande som den är givande. Packa dina väskor, ta med dina bästa klubbor och förbered dig på att ta dig an en av de mest krävande banorna i golfvärlden.